top
Print side E-mail side 

Sikker elektronisk betjening

Især hvis I overvejer, at benytte en elektronisk bedemand, bør I være ekstra opmærksomme omkring bedemandens sikkerhed.

Et minimum er https://: Bid mærke i "S'et". Dette betyder bedemandens hjemmeside er krypteret, hvilket især er relevant, hvis der online skal indtastes cpr-nr. i en bestilling.

Men pas på: At bedemanden har en krypteret forbindelse, betyder ikke nødvendigvis også, at bedemanden er den han/hun udgiver sig for at være. Se derfor efter GeoTrust, Har bedemanden en sådan "udvidet firma valideret SSL certifikat", har bedemanden også været igennem en længere godkendelsesprocedure af sin elektroniske begravelsesforretning, herunder baggrundstjek af ejerene, adresser, ansatte og butikker.

Det er desværre kun bedemandsportalen Bedre Begravelse, som har en sådan "Extended Validation SSL certifikat" i Danmark. Hos alle andre online bedemand, kan I reelt set, ikke være sikker på, at den person som bl.a. håndtere jeres cpr-nr, også er den person han/hun udgiver sig for, at være. Har bedemanden  et udvidet SSL certifikat, vil bedemandens www-navn viser sig med grønt i adressefeltet:

Står hjemmesidens "url / www.adresse" med grøn skrift - eller vises den på en grøn baggrund, er dette et trygt sted, at handle.