top
Print side E-mail side 

Certificeret af Folkekirkens-it

Pejlemærket for bedemandens ufejlbarlighed i den digitale drift, herunder rapportering og al papirarbejde frem til skifteretten:

Certificeringen gælder den digitalte arbejdsgang med præst, kirkekontor, kirkegård, kapel, krematorium, hvad angår dokumenter for dødsanmeldelse og tilhørende rapportering.

Bedemænd med dette logo, har også adgang til opslag i cpr-registret og tilladelse til håndtering af følsomme oplysninger. Dette er især vigtigt, hvis I handler med en elektronisk bedemand.

 

Folkekirkens-it: Som et led i regeringens digitaliseringsstrategi skal pårørende indsende Anmodning om begravelse eller ligbrænding via Borger.dk. Til systemet er der udviklet en snitflade, således at bedemænd, som anvender et it-system til udfyldelse af anmodning om begravelse eller ligbrænding, kan indsende oplysningerne direkte fra deres eget system. Det er en betingelse for anvendelsen af snitfladen, at det system, der skal indberettes fra, er certificeret af Folkekirkens It, ligesom der skal indgås en tilslutningsaftale/certificering, før snitfladen kan anvendes.